Точність карт Google буде забезпечувати штучний інтелект

Представники компанії заявляють про застосування технологій Deep Learning та Street View при наповненні та актуалізації інформації на картах Google Maps.

Google Maps щоденно надає своїм кристувачам актуальну інформацію про дорожній рух, оптимальні маршрути до визначених об`єктів, місцевих бізнесів мільйонів підприємців тощо.

Головною перевагою Google Maps є актуальність інформації, точність якої забезпечують самі користувачі, автомобілі та фотографи програми Street View. На карти щоденно додаються мільйони зображень, аналізувати які вручну неможливо.

У 2014 році команда Ground Truth Google опублікувала алгоритм зчитування номерів будинків - Street View House Numbers (SVHN). Сьогодні більше третини адрес занесено на карти завдяки цьому алгоритму. У деяких країнах, таких як Бразилія, SVHN визначив більш ніж 90% адрес.


Навесні 2017 року команда Google анонсувала алгоритм детального аналізу зображень Deep Learning. Він дозволяє зчитувати інформацію про назви вулиць, закладів та іншу текстову інформацію з будинків, вивісок, вітрин магазинів.

На відміну від сканування документів, розпізнавання тексту в природному середовищі є досить складною задачею, за рахунок наявності великої кількості завад: розмиттів, деформацій тощо.
При роботі зі складними назвами французьких вулиць алгоритм забезпечив точність зчитування на 84,2%. Тобто, тестування Deep Learning виявило 15,8% відмов.
Аналіз випадків відмов показав, що 48% з них були пов'язані саме з природніми завадами.
Задача розпізнаня назв вулиць та номерів будинків є досить важливою, але не головною. Ще у 2015 році компанія активно працювала над застосуванням подібних алгоритмів для актуалізації інформації про місцеві бізнеси.

Отже, якщо раніше, інформацію про заклади на карти додавали лише користувачі - тепер вона зможе потрапляти до системи автоматично. Для цього, Google буде застосовувати алгоритм Deep Learning на зображеннях завантажених до програми Street View.
Враховуючи обсяги зібраних зображень (на сьогодні вже більше ніж 80 млрд) їх оброблення вимагає дуже високої обчислювальної потужності. Тому команда Ground Truth була першим користувачем комп`ютерних чіпів Google для штучного інтелекту - Tensor Processing Unit (TPU).

Популярність Google Maps забезпечується актуальністю вмісту, для актуалізації якого компанія розробляє та застосовує найновітніші досягнення в області машинного навчання.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Google выкатил апдейт My Business - теперь редактировать страницу можно прямо в Картах и Поиске

Швидкий старт бізнесу в мережі з bitrix24

Зміни в службі Google Мій бізнес через коронавірус