Google Earth vs/ Google Maps: Що краще для вашого бізнесу?

Компанія Google паралельно розвиває одразу два сервіси, які надають кінцевому користувачу інформацію про географічне положення закладів, місце надання послуг або продажу товарів.
Сервіси Google Maps та Google Earth дозволяють детально дослідити дослідити поверхню Землі, а також Марса та Місяця. Якість зображень супутника та сусідньої планети поки не надто висока та навіть її достатньо, щоб отримати гарне уявлення про поверхню цих об'єктів.

Хоча, обидва сервіси схожі за метою насправді вони мають різний функціонал, цілі та функції.

Відмінності між Google Earth та Google Maps

У 2005 році Google придбала "Where 2 Technologies", яка працювала над картографічним додатком, що став основою сучасних Google Maps.
З іншого боку, у 2004 році Google викупила проект Keyhole, Inc., створений у 2001 під егідою ЦРУ. Вони розробляли графічний додаток Earth Viewer 3D.
Google Maps для бізнесу
Google Maps ближче до вас
Google Maps добре відомі докладними маршрутами між обраними точками. Вони забезпечують вивчення трафіку в режимі реального часу.
Мапи від Google мають функціонал близький до професійних навігаційних систем, а також надають додаткові відомості, наприклад, про розклад руху потягів.
Усі ці можливості пов'язуються з географічним місцем знаходження користувача.

Google Maps об'єднує користувачів
Сьогодні користувачі Google Maps можуть обмінюватися даними про місце знаходження за допомогою своїх пристроїв: друзі можуть відслідковувати пересування один одного.
Система також дозволяє зберігати історію переміщення, що дозволяє формувати "звіти" про повсякденну діяльність та місця, які відвідуємо.

Google Earth для бізнесу
Google Earth - гід по Землі
Google Earth це швидше музей чи бібліотека, ніж навігаційна система - така собі карта знань, яка надає детальну інформацію про різні цікаві місця.
Нещодавно Google Earth отримала функцію Voyager, яка дозволяє вибрати певні місця для візуального вивчення. Зібрана у сервісі інформація матиме історичну цінність, тож завантажити додаток варто хоча б з з цієї причини.

Розуміючи основні відмінності між системами можемо розглянути їх користь для підприємців.
Якщо ви вже маєте власний бізнес, або плануєте його запустити, ця стаття саме для вас.

Як Google Maps може допомогти вашому бізнесу

  • Клієнтам легше вас знайти
    Коли ваш об'єкт додано на мапах Google, ви можете використовувати знімок частини карти, або розмістити код карти на своєму сайті, на сайтах партнерів у електронних розсиланнях чи інших каналах.
    Скориставшись прокладанням маршруту ваш клієнт отримає деталізовані варіанти маршрутів з обраної точки до вашого закладу та зможе переглянути його у перегляді вулиць Street View.
  • Підвищення впізнаваності бренду
    Після додавання бізнесу в Google на картах з'явиться мітка вашого закладу, яку користувачі бачитимуть переглядаючи ваш район на Google Maps. Тобто, навіть якщо вони шукають інші місця - переглянуть інформацію про ваш заклад, продукти або послуги, які ви пропонуєте. За потреби їм буде простіше згадати саме про ваш заклад.
    До того ж, при наборі конкретної назви у рядку пошуку Google Maps, система пропонує підказки з назвами існуючих бізнесів.
    При пошуку за категорією, наприклад "ресторан подол", користувач отримує результат з переліком закладів, що відповідають параметрам пошуку (тут, перелік ресторанів на Подолі), і ваш бізнес може бути одним з них.
  • Відстеження співробітників та транспортних засобів
    Раніше для даної задачі підприємства купували дороге устаткування. Тепер вам потрібен лише додаток Google Maps, через нього ви зможете відслідковувати положення співробітників та їх ТЗ, що працюють "у полях".
    Аналогічно можна відслідковувати місце знаходження товарів та інших активів.
  • Забезпечення кращого рівня обслуговування клієнтівЯкщо ваш бізнес залежить від транспорту і логістики, ви можете використовувати Google Maps для спрощення комунікації зі споживачем.
    Наприклад, сайт з підбору нерухомості використовує Google Maps для того, щоб користувач міг швидко знайти житло у потрібному районі.
Отже, використання Google Maps для бізнесу:
  • беззаперечно спрощує шлях користувачів (ваших клієнтів) до ваших закладів,
  • постійно нагадує користувачам (вашим потенційним клієнтам) про місце розташування вашого закладу,
  • покращує роботу відділу логістики та знизить вартість контпролю місцеположення співробітників, транспортних засобів, товарів та інших активів,
  • спрощує та покращує комунікацію зі споживачами (для деяких галузей)
  • надає інформацію про ваш заклад у Google Earth

Як Google Earth може допомогти вашому бізнесу

Після реєстрації закладу в Google Maps, він з'являться і на Google Earth.
Але, скористатися всіма можливостями Google Earth ви зможете лише встановивши Google Earth Pro.
Додаток дозволяє редагувати і обмінюватися даними географічних інформаційних систем (GIS data), а також прості засоби вимірювання площ та відстаней на місцевостях.

Він також дозволяє друкувати знімки екрану високої роздільної здатності, які можна використовувати для внутрішніх комунікацій, презентацій для інвесторів та/чи клієнтів, маркетингових відео-роликів та інших маркетингових матеріалів.


Google Earth Pro є безкоштовним, тож вам потрібно лише завантажити його.

#googleearth #googlemaps #googlemybusiness #kievbusinessview #streetview #localbusiness #googlepanoramas #3dtours #kiev

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Google выкатил апдейт My Business - теперь редактировать страницу можно прямо в Картах и Поиске

Швидкий старт бізнесу в мережі з bitrix24

Зміни в службі Google Мій бізнес через коронавірус